RingAlm AS

På hytta til Even & Lotte Torstvedt

Tekst: Julia Edin ved Edin Design
Foto: Espen Edin ved Edin Design

Det er en nydelig dag på fjellet over Nesbyen. Sola skinner slik at det hvite lyset reflekteres av snøen  i det vakre, kalde vinterlandskapet. Vinden kaster snøfokka rundt så man automatisk trekker  jakka litt ekstra godt inntil kroppen. Men inne på den nyoppussede hytta til  Even Torstvedt og Lotte Frost er det lunt og koselig.

Man vender ofte tilbake til steder man trives

–Jeg har vært her på Mykingsstølen siden jeg var ett år forteller Even. Den gangen leide familien hytte i området. Da familien Torstvedt ble klare for å kjøpe egen hytte på 70-tallet var det umulig å få byggetillatelse, men området var så spesielt for Even at han ønsket seg tilbake hit. I 1992 fikk han endelig kjøpt hyttetomten de ønsket og bygget en familiehytte.

–Hytta har vi nå brukt i 26 år med alle våre fire barn, sier Even og Lotte der de sitter i den myke velursofaen i hyttas stue.
Paret, som til daglig bor i Holmsbu og er eiere av Maxbo Torstvedt og Torstvedt Næringspark, bruker hytta til både å ha hytte-kontor og til å slappe av med familien.

Kontraster

–Vi er her mest om høsten og vinteren, forteller Lotte som er aktiv både på langrennski og slalåm i nærområdet eller går turer i fjellet. –Etter 26 år trengte hytta et lite løft. Når vi bestemte oss for å pusse opp ville vi skape en stemning som var varm og lun å komme inn i etter å ha vært ute i snøen.

–Vi ville la den flotte naturen utenfor være en del av interiøret ved å ha store åpne vinduer, sier hun og ser ut på terrassen der vinden kaster snøkrystallene så det glitrer. På gelenderet ligger det tunge hvite snøskavler.

De lot seg inspirere i den amerikanske «lodge» stilen med mørke farger og varme, myke og tunge tekstiler. Gjennom hele hytta har de lagt panel fra RingAlm i fargene Hvitkalket-Sjøsand
(1 strøk) og Kullsort (2 strøk) med gull i, som glitrer diskret når sola treffer veggene gjennom vinduet.

Mye nytt og litt gammelt

Hytta er et fast hvilepunkt for hele familien, der tre av de fire barna nå er voksne og reiser mye i utlandet. De ønsket derfor at alle skulle få hvert sitt rom da det skulle pusses opp, selv om det for barna også var viktig å bevare noe av det gamle og sjarmerende med hytta.

–Vi ønsket en blanding av både nytt og gammelt, forteller paret, som lot seg inspirere av den bondeblå fargen som tidligere var i malt på bjelkene i det gamle kjøkkenet.

–Vi fant en lignende blåfarge, St. Pauls Blue, og valgt å bruke den som kontrastfarge til panelet ved å male lister og bjelker i soverom, gang og kjøkken. Blåfargen går også igjen i gardiner og puter.

Fargene i hytta glir vakkert sammen og fremheves av interiørelementer i messing, kobber, velur og fløyel gjennom hele hytta. Det sorte panelet på veggene er laget med børstet overflate som gir et røft og taktilt inntrykk. Med den glitrende gulleffekten skaper veggene også grunnlag for en luksuriøs, varm og tung fargepalett.

Spesialtilpasset

–Alle materialer ble levert av RingAlm forteller Even, som hadde god kjennskap til RingAlm fra før siden han til daglig stolt selger deres produkter gjennom Maxbo Torstvedt.

Han legger til at de fikk hjelp av en god leietaker og  møbelsnekker, Rafal Seweryniak i 3-Art møbel, til å spesial-tilpasse både lister, hyller, senger og skap til hvert rom.  Han har også laget utskjæringene som gir dørkarmene  en følelse av gammelt herskapshus.

De gamle dørvriderne fikk bli en del av den nye stilen og passer godt sammen med det sorte treverket både rundt og på dørene.

Også kjøkkenet er det Rafael som har laget med eiketre levert av RingAlm. – Vi er veldig glade i gode matopplevelser, forteller Even som gjerne disker opp med ekstra god mat for gjester på hyttekjøkkenet. –Slagbenken, med peisen som varmer ved siden av, er der både familien og venner som regel samles, akkurat slik som det var før det ble pusset opp også.

–Dette er favorittplassen, sier Lotte. –Det er her det skjer enten man sitter og jobber ved kjøkkenbordet, spiser middag eller koser seg med ost og vin etter en skitur.

Hyggelig og intimt

Selv om det er en stor hytte føles den både intim og hyggelig med sine mange små rom. De vurderte å lage en åpen løsning mellom stue og kjøkken, men da de ikke fikk byggetillatelse til å bygge ut beholdt de den gamle planløsningen. Det er Lotte godt fornøyd med. –Selv om alle nå har fått hvert sitt rom kan det allikevel bli trangt om alle er her samtidig, men det er det som gjør det hyggelig og intimt.

Ny kledning

Nå som hytta er ferdig innvendig er planene for å legge ny kledning og lage ny terrassen ute allerede godt i gang. Kledningene fra RingAlm er allerede kjøpt inn og beslag i kobber er lagt. –Vi slutter vel aldri med oppussingsprosjekter, innrømmer Even og ler godt, men det er det vi trives med og på den måten vi kan få det slik vi ønsker.