RingAlm AS

Smakfulle rom – fra låve til konferansegård

Tekst: Julia Edin | Foto: Espen Edin | Edin Design & Foto

I idylliske Sørum, midt mellom Oslo og Gardermoen, ligger Smakfulle Rom. Det som en gang var en vanlig låve er i dag bygget om til en innbydende, lys og luftige konferansegård, der den gamle sjarmen fra låven fortsatt sitter i veggene.

Eventyret begynte da Stine og Hans Ove Kirkeby skulle bygge nytt grisefjøs. De fikk et stort og flott nybygg på gården, mens den gamle låven ble stående tom.

Dette startet den kreative prosessen for Stine, som begynte å leke med tanken om å gjøre om låven til et konferansesenter.

Med historie i veggene

I dag, 15 år etter at grisene flyttet ut, har den gamle låven blitt bygget om til moderne, innbydende fasiliteter der sjarmerende detaljer fra det gamle forenes med elegant treverk og en hyggelig atmosfære.

–Vi tenkte at kurs og konferansehotell er det kanskje bruk for her mellom Oslo og Gardermoen og det er et konsept man lett kan sette seg inn i uten å ha mye forkunnskap om det, forteller Stine som opprinnelig er diplomøkonom.

På spørsmål om hva tittelen hennes er nå blir hun tvilende –Nei, jeg er jo både eier, gründer og daglig leder for Smakfulle rom, ler hun.

Stine og mannen Hans Ove kontaktet RingAlm, som allerede hadde levert det nye grisehuset. Sammen med arkitekt Lena Sørum Olstad og interiørdesigner Nina Smestad konverterte de låven til låven om til moderne og flotte fasiliteter for både kurs og overnatting. RingAlm stod for selve prosjekteringen og leverte materialene.

Fra låve til konferansegård. Smakfulle Rom har tydelig bevart gårds-estetikken samtidig som det tydelig viser et moderne og praktfullt bygg.

Foto av: Espen Edin /Edin Design & Foto

Et sted å trekke pusten

Treverk ble hovedfokuset da de satte i gang renoveringen av låven fra 1930. De ønsket å bevare så mye av den gamle låvefølelsen som mulig, men på grunn av brannforskrifter måtte en del av veggene være i gips. I stedet lot de noen av de gamle murveggene og bjelkene i taket bli værende og bygget på med panel og spiler i taket. De gamle teglsteinene ble også utgangspunktet for fargepaletten som består av toner hentet fra tre, stein og jordfarger. –Vi ønsket at det skulle føles godt å være her, at man kunne trekke pusten og føle at man var på landet. Vi ville ha høy standard, men lave skuldre.

Som konferansegård er det selvsagt viktig med gode fasiliteter og her har de romslige møterommene, med tre i taket, passende nok fått navn som Kornlager og Høyloft. Selv om man sitter inne og jobber er det nesten umulig å ikke la pulsen synke når man ser ut gjennom de store vinduene mot åker og eng. Det landlige preget går også igjen i de 15 hotellrommene der tapetene hinter om natur.

Stine Kirkeby ønsker velkommen til Smakfulle Rom. I vinterhagen kan man synke ned i en varm og myk lenestol. De grønne fargene på tekstilene er i flott kontrast til den originale teglsteinen og tas også igjen i frodige planter. På veggene utenfor er det brukt kledning fra RingAlm.

Foto av: Espen Edin /Edin Design & Foto

Svever høyt

På hver side av bygget ruver glassvinduer som strekker seg over tre og fire etasjer. Under det buede taket med hvitmalt panel dingler store og dekorative lysekroner i glass som imponerer, både i inngangspartiet og i konferanserommet. De store vinduene viser snøkledd mark og åker på alle kanter, som om sommeren fylles av korn. Huset er omkranset av et fredelig og vakkert landskap som kan nytes fra alle rom. På utsiden er bygget, som hviler på den originale mursteins-grunnen, kledd i ny, rødmalt kledning fra RingAlm.

 

En rolig arbeidsplass under den flotte buen og med utsikt til gårds livet utenfor.

Foto av: Espen Edin /Edin Design & Foto

Naturlig

–Vi håper gjestene våre føler at det er ekte og autentisk, sier Stine, –At her er det stillhet, ro og tid til å nyte og skape. –Vi vil at opplevelsen av å være her skal være naturlig i alle ledd. Kjøkkenet vårt lager maten fra bunnen av og bruker helst råvarer fra nærområdet. Vi har vår egen grønnsakhage der kokkene kan plukke bær og frukt om sommeren.

–Egg henter vi på nabogården og vi serverer blant annet Nyr-osten fra Nes, forteller hun stolt. Og diskes det opp med gris er den spesielt kortreist.

Den gamle låven byr nå på et flott interiør, lokalprodusert mat, behagelige rom og på toppen av det hele også en klatrepark bare et steinkast unna. I en ramme av tre og natur er Smakfulle Rom et sted for de som vil kombinere jobb med frisk luft og teambuilding, feire bryllup i en fantastisk bonderomantisk setting, eller rett og slett for de som vil nyte god mat i en rolig atmosfære. Det verken lukter eller høres ut som en låve hos Smakfulle rom lenger, men sjarmen er der!

Vil du vite mer om

……vår kledinger? Ta en titt her!

……våre paneler? Ta en titt her!

Vil du vite mer om Smakfulle rom?

Besøk deres nettsider her