RingAlm AS

Tre er trivelig

Tekst: Trond Lunås, administrende direktør i RingAlm
Foto: Ricardofoto, iStock og Hedda Hytter

For oss i RingAlm er hver enkelt kunde like viktig, liten som stor. Vi er stolte av våre produkter og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve den gode følelsen som trevirket gir.

Tre bidrar til å skape et godt innemiljø.
Å oppholde seg i hus med synlige treoverflater gir en spesiell følelse av komfort. Dette kan skyldes følelses-messige inntrykk og akustikk, men også fysiske egenskaper ved treet. Trekonstruksjoner har evnen til å jevne ut døgnvariasjoner i relativ luftfuktighet og temperatur. Vi i RingAlm synes også at treet og treets struktur er vakkert.

«Tre er trivelig» er et gammelt slagord i vår bransje. Dette utsagnet blir stadig mer aktuelt og når vi samtidig legger til at tre som byggemateriale er miljøvennlig, så blir valget lett.

I det grønne skiftet er skog og tre som byggemateriale en særdeles viktig bidragsyter. Tre har en unik lagringsevne, noe som bidrar til å redusere utslipp av klimagasser til atmosfæren.

Foto av: iStock

RingAlm eies av lokale skogeiere, noe som gir oss kortreist kvalitetstømmer inn til vår produksjon og dermed et positivt miljøbidrag. I tillegg er mye av energibruken i våre prosesser basert på klimanøytral, egenprodusert bioenergi. Alt dette gir i sum en positiv CO2-effekt.

Den vakre trestrukturen i våre produkter blir ivaretatt selv om treet blir overflatebehandlet. Fargen på våre overflatebehandlede paneler og kledninger er påført under kontrollerte former, med miljøvennlige produkter og riktig påleggsmengde. Tre er et levende materiale og vil bevege seg med årstidene. En av fordelene med våre ferdigbehandlede produkter er blant annet at krymp-striper elimineres.

Selv om produktet er overflatebehandlet, vil trestrukturen skimtes igjennom og gi et varmt og naturlig utseende, uansett hvilken farge som velges. Og fargevalget er nesten ubegrenset hos oss.

Foto av: Hedda Hytter

Brunt, beige og ikke minst grått er fargene som gjelder nå. Dette er nøytrale farger som egner seg godt til å skape en avslappet stemning og gir et rolig, harmonisk og stabilt uttrykk. De egner seg svært godt alene, men er også fine som base for andre tilbehørsfarger.

Treverk og panel er for de fleste fremdeles det selvfølgelige valget på hytta, og vi ser en sterk økning i ferdigbehandlede produkter. Et spennende alternativ til det tradisjonelle furupanelet er vårt behandlede granpanel. Strukturen i gran gir et flott utseende og er et særdeles kortreist produkt i vår kolleksjon.

Hytteinteriøret skal gjerne gjenspeile fargene utenfor.
På sjønære hytter har det tradisjonelt gått i blått og grønt, mens i høyere strøk er det ofte farger fra skog og fjell som gjelder. Lysmalte vegger har vært dominerende en tid, men nå kommer gråfargene sterkt, også i hyttene ved kysten.

Hos RingAlm har vi et utvalg av dimensjoner, profiler og farger som vil tilfredsstille de aller fleste. Jeg håper denne brosjyren vil gi deg, som potensiell kunde, litt inspirasjon og ideer. Hvis du har spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss. Våre produkter finner du hos de fleste store byggevarekjeder i Norge. Mer inspirasjon, samt oversikt over våre produkter og leverandører, finner du på ringalm.no.

Lykke til med ditt prosjekt.

Mvh Trond Lunås
Administrerende direktør i RingAlm AS