RingAlm AS

Hvilken farge velger du?

Tekst: Tekst: Julia Edin/ Trond Lunås | Foto: Hedda Hytter

Hva er din stil? Hvordan vil du ha det hjemme eller på hytta? Vi vet at folk er forskjellige og at smaken er som baken. Noen liker lyse farger i interiøret, andre liker mørke og noen liker en kombinasjon.

Nettopp derfor mener vi i RingAlm at det er viktig å kunne tilby våre kunder de fargene de selv ønsker gjennom ferdig overflatehandlede paneler.

Ferdig behandlet
Den vakre trestrukturen i våre produkter blir ivaretatt selv om treet blir overflatebehandlet. Fargen på våre overflatebehandlede paneler og kledninger er påført under kontrollerte former, med miljøvennlige produkter og riktig påleggsmengde. Tre er et levende materiale og vil bevege seg med årstidene. En av fordelene med våre ferdigbehandlede produkter er blant annet at krymp-striper elimineres. Selv om produktet er overflatebehandlet, vil trestrukturen skimtes igjennom og gi et varmt og naturlig utseende, uansett hvilken farge som velges. Og fargevalget er nesten ubegrenset hos oss.

Våre paneler kan leveres med følgende behandlinger:
– Interiørbeiser i valgfrie farger
Hvitpigmentert lakk (hvitlasering)
Grunningsmalt i valgfrie NCS-farger

Å bruke ulike farger på ulike rom kan gi følelsen av ulike soner og atmosfærer.

Foto av: Hedda hytter

Brunt, beige og ikke minst grått er fargene som gjelder nå. Dette er nøytrale farger som egner seg godt til å skape en avslappet stemning og gir et rolig, harmonisk og stabilt uttrykk. De egner seg svært godt alene, men er også fine som base for andre tilbehørsfarger.

Treverk og panel er for de fleste fremdeles det selvfølgelige valget på hytta, og vi ser en sterk økning i ferdigbehandlede produkter. Et spennende alternativ til det tradisjonelle furupanelet er vårt behandlede granpanel. Strukturen i gran gir et flott utseende og er et særdeles kortreist produkt i vår kolleksjon. 

FARGEKART: Våre mest solgte interiørbesisfarger

I dette fargekarter finner du et utvalg av populære farger. Vi lagerførger Hvitkalket, Patinagrå, Drivved og Sjøsand. Øvrige farger er bestillingsvare. Andre farger enn i dette fargekartet, kan bestilles etter ditt ønske.

Hytteinteriøret skal gjerne gjenspeile fargene utenfor. På sjønære hytter har det tradisjonelt gått i blått og grønt, mens i høyere strøk er det ofte farger fra skog og fjell som gjelder. Lysmalte vegger har vært dominerende en tid, men nå kommer gråfargene sterkt, også i hyttene ved kysten.

Hos RingAlm har vi et utvalg av dimensjoner, profiler og farger som vil tilfredsstille de aller fleste.  Her får du en oversikt over noen av fargene vi kan levere.

TREND-FARGEKART: Du velger fargen, vi fikser resten.

RingAlm kan levere alle sine interiørpanel behandlet med transparente beiser etter ditt ønske. Vi kan også levere listverk og utforinger i samme farge som ditt interiørpanel. Panel behandlet med interiørbeis er et spennende alternativ til dekkende malte flater. Med transparent behandling vil den naturlige trestrukturen komme til syne.

Enkelt
Bestiller du ferdigbeisede interiørpaneler fra RingAlm forenkler du jobben og unngår krympestriper etter at panelet har tørket. Spør etter innvendige trepaneler fra RingAlm neste gang du besøker ditt lokale byggevarehus – det vil lønne seg!