RingAlm AS

Fargefokus: Sjøsand!

Tekst: Julia Edin / Edin Design & Foto | Foto: Julia Edin /Edin Design & Foto

Det er stadig flere som velger bort lyse eller trehvite vegger på hytta og i hjemmet, og stadig flere som velger farger. RingAlm leverer ferdigbeisede panel i akkurat de fargen du ønsker, slik at du får et jevnt og flott resultat. Her kan du se hvordan du kan kombinere beisefarger med andre interiørelementer for å skape en hyggelig atmosfære.

Dette er en serie med artikler, der vi tar for oss en beisefarge for hver artikkel. Først ut er Sjøsand – en av våre mest poplære farger. Vil du se hele fargekartet vårt? Ta en titt her på artikkelen Hvilken farge velger du?

Sjøsand er en mellomfarge som kan brukes både til oppholdsrom, soverom og på badet. Den er "strammes opp" i kombinasjon med kontrastfarger eller flyter harmonisk sammen med andre mellomfarger. Kombiner gjerne med materialer som stein, vann og vevede tekstiler.

Mellomfargen som kan brukes til så mye
Sjøsand er en mellomfarge, som vipper mellom brun og grå, noe som kommer spesielt godt frem når den har et stikk av hvitt i seg (Sjøsand med hvit). Treverket skinner flott igjennom med et gyllent preg ved ett strøk og blir litt brunere ved to strøk.  Sjøsand fremhever fargene rundt kvisten, slik at man får et tydelig og naturlig preg på panelet.

Kombiner Sjøsand med blåtoner for å få en naturlig og lun følelse på badet.

Korallrødt gir et varmt og godt spill til Sjøsand.

Lekker med jordtoner
Siden Sjøsand er en ganske nøytral farge blir den fremhevet ved å bruke kombinasjoner av jordtoner ved siden av – både mørkere og lysere. Dette kan for eksempel være listverk, tak eller vegger i Kullsort (fås også med gull i som tar igjen de gyllne tonene i Sjøsand), Fjære som er en matt gråhvit farge eller Valnøtt som er en varm og lys bruntone med mye gult i.

Årets farge (2019) fra Pantone er Korallrød, en farge som fremhever det røde og brune i Sjøsand. Korallrød er en sterk farge som egner seg godt på små detaljer i interiøret ved siden av et panel malt i Sjøsand – for eksempel på et sengeteppe, puter, teppe eller steintøy.

Lek med ulike beisefarger for å se hva du synes matcher best!

Lister i hvitkalket eller kullsort gir Sjøsand kontrast og "strammer" opp.

Ro ned på badet
Ønsker du å bruke ferdigbeiset panel i fargen Sjøsand på badet? Med beiset treverk vil du få en rolig og behagelig atmosfære på badet. Kombiner gjerne med blå-turkise elementer for å få følelsen av vann og velvære.

Følg med videre…
Vi fortsetter å gi deg gode tips, trendråd og spennende artikler!