RingAlm AS

Høyt og lavt

Høy treføring hos Høyt & Lavt Lillestrøm

Tekst: Julia Edin / Edin Design & Foto | Foto: Espen Edin / Edin Design & Foto

I skogen, rett nedenfor konferansegården Smakfulle Rom, finner man klatreparken Høyt & Lavt Lillestrøm. Denne sesongen står både kafeen og det splitter nye utstyrshuset klart, med både panel og kledninger levert av RingAlm.

Daglig leder av klatreparken, Øystein Haugen, viser oss inn i huset der klatreutstyret henger på rad og rekke. Når vi besøker parken blåser vinterkulda surt og snøen dekker både apparater og løyper, men inne i utstyrshuset er det varmt og godt og det klargjøres for sesongåpning i april. Det er et luftig rom med en imponerende takhøyde, kledd med panel på både vegger og tak.

Samarbeid og mestring

Øystein, som er tidligere sportssjef i Norges Skøyteforbund, ble hentet inn av eierne Stine og Hans-Ove Kirkeby da de holdt på å bygge konferansegården Smakfulle Rom like ved. Undesøkelsene deres viste at det ville være en fordel å kunne tilby en aktivitet til de bedriftene som ønsket teambuilding ved siden av konferanser – dessuten ville det være et flott aktivitetstilbud for nærområdet.

–Her kan kollegaer gjøre aktiviteter som bringer dem tettere sammen før de eventuelt fortsetter med annet arbeid eller avslutter med en bedre middag og overnatting oppe på konferansegården, sier Øystein. Samarbeid og mestring er det som står i fokus hos Høyt & Lavt.

Med inspirasjon fra husmannsplass

Haugen kan fortelle at både utstyrshuset og kafébygget ved siden av er tegnet av arkitekt Lena Olstad, etter inspirasjon fra gamle husmannsplasser. Mellom de to husene står en lavvo og en bålpanne, og i trærne rundt slynger det seg både balansehindre, zip-liner og taunett.

Kafébygget ble ferdig i 2018 mens utstyrshuset, som også rommer verksted og kontor, nylig er ferdigstilt. RingAlm har levert materialene og stått for prosjektering av de to byggene.
– Det var ganske naturlig å bruke treverk på husene her når så mye av klatreparken handler om å bevege seg i trærne, sier Øystein og peker på klatreløypene som er bygget for hånd, mye av tømmerstokker.

Populær park

Det er ikke bare bedrifter som har tatt i bruk klatreparken–nærmere 20 000 personerbesøkte Høyt & Lavt Lillestrøm i 2018, for å klatre, gå turer eller kose seg på kaféen. Lavvoen leies også ut til bursdagsselskaper eller andre tilstellinger, og både klatrepark og kafeen holder åpent i skolens ferier.

– Vi ønsket et rustikt preg både på utstyrshuset og kafeen, forteller Haugen og tar oss med inn i det røde kafebygget. Her dominerer panelet, ferdigbeiset i fargen Drivved (1 strøk), interiøret fra gulv til tak. Endeveggen ved disken er malt i en bondeblå farge som komplimenterer og fremhever fargen i treverket, og blir tatt igjen i de brun-blå flisene.

I kafeen servere de kaker og annet godt for besøkende som skal leke i løypene. De leier ut lokalet til selskap eller til bedrifter som ønsker å kombinere teambuilding med enkel servering. Det arrangeres både mat -og vinkurs og quizkvelder.

Minimalistisk og funksjonelt

Minimalisme er kanskje noe man forbinder med hvite gispvegger og dyre designmøbler. Men hos Høyt & Lavt Lillestrøm viser de at man både kan ha en minimalistisk stil og samtidig skape en varm og god atmosfære ved å bruke trepanel. Både i utstyrshuset og kafeen er det åpne og luftige rom der panel i tak og vegger glir over i hverandre uten lister.

Det gir et imponerende og flott inntrykk, samtidig som det føles velkomment og hyggelig å være der. Vi håper gjestene vil føle kvaliteten i veggene og kan kose seg både innendørs og utendørs hos Høyt & Lavt Lillestrøm.