RingAlm AS

Treinspirasjon (Interiør- & eksteriørbrosjyre)

I dette magasinet kan du lese om hvordan våre kunder har brukt både panel og kledninger fra RingAlm når de har pusset opp hytter ved sjøen og på fjellet, i en kafé og et utyrshus ved Høyt & Lavt Lillestrøm – Aktivitetspark og konferansegård Smakfulle Rom.

Du kan lese om hvorfor der bør velge et kortreist og heltnorsk produkt fra RingAlm. Vi viser deg også de beste tipsene til å montere og behandle panel og kledning – Og du får også de siste trendene innen beisefarger.

Les Treinspirasjon-magasinet online

Last ned Treinspirasjon-magasinet her

På hytta til Even & Lotte Torstvedt

Det er en nydelig dag på fjellet over Nesbyen. Sola skinner slik at det hvite lyset reflekteres av snøen  i det vakre, kalde vinterlandskapet. Vinden kaster snøfokka rundt så man automatisk trekker  jakka litt ekstra godt inntil kroppen. Men inne på den nyoppussede hytta til  Even Torstvedt og Lotte Frost er det lunt og koselig.

Foto & Tekst: Edin Design

Man vender ofte tilbake til steder man trives

–Jeg har vært her på Mykingsstølen siden jeg var ett år forteller Even. Den gangen leide familien hytte i området. Da familien Torstvedt ble klare for å kjøpe egen hytte på 70-tallet var det umulig å få byggetillatelse, men området var så spesielt for Even at han ønsket seg tilbake hit. I 1992 fikk han endelig kjøpt hyttetomten de ønsket og bygget en familiehytte.

–Hytta har vi nå brukt i 26 år med alle våre fire barn, sier Even og Lotte der de sitter i den myke velursofaen i hyttas stue.
Paret, som til daglig bor i Holmsbu og er eiere av Maxbo Torstvedt og Torstvedt Næringspark, bruker hytta til både å ha hytte-kontor og til å slappe av med familien.

Kontraster

–Vi er her mest om høsten og vinteren, forteller Lotte som er aktiv både på langrennski og slalåm i nærområdet eller går turer i fjellet. –Etter 26 år trengte hytta et lite løft. Når vi bestemte oss for å pusse opp ville vi skape en stemning som var varm og lun å komme inn i etter å ha vært ute i snøen.

–Vi ville la den flotte naturen utenfor være en del av interiøret ved å ha store åpne vinduer, sier hun og ser ut på terrassen der vinden kaster snøkrystallene så det glitrer. På gelenderet ligger det tunge hvite snøskavler.

De lot seg inspirere i den amerikanske «lodge» stilen med mørke farger og varme, myke og tunge tekstiler. Gjennom hele hytta har de lagt panel fra RingAlm i fargene Hvitkalket-Sjøsand
(1 strøk) og Kullsort (2 strøk) med gull i, som glitrer diskret når sola treffer veggene gjennom vinduet.

Mye nytt og litt gammelt

Hytta er et fast hvilepunkt for hele familien, der tre av de fire barna nå er voksne og reiser mye i utlandet. De ønsket derfor at alle skulle få hvert sitt rom da det skulle pusses opp, selv om det for barna også var viktig å bevare noe av det gamle og sjarmerende med hytta.

–Vi ønsket en blanding av både nytt og gammelt, forteller paret, som lot seg inspirere av den bondeblå fargen som tidligere var i malt på bjelkene i det gamle kjøkkenet.

–Vi fant en lignende blåfarge, St. Pauls Blue, og valgt å bruke den som kontrastfarge til panelet ved å male lister og bjelker i soverom, gang og kjøkken. Blåfargen går også igjen i gardiner og puter.

Fargene i hytta glir vakkert sammen og fremheves av interiørelementer i messing, kobber, velur og fløyel gjennom hele hytta. Det sorte panelet på veggene er laget med børstet overflate som gir et røft og taktilt inntrykk. Med den glitrende gulleffekten skaper veggene også grunnlag for en luksuriøs, varm og tung fargepalett.

Spesialtilpasset

–Alle materialer ble levert av RingAlm forteller Even, som hadde god kjennskap til RingAlm fra før siden han til daglig stolt selger deres produkter gjennom Maxbo Torstvedt.

Han legger til at de fikk hjelp av en god leietaker og  møbelsnekker, Rafal Seweryniak i 3-Art møbel, til å spesial-tilpasse både lister, hyller, senger og skap til hvert rom.  Han har også laget utskjæringene som gir dørkarmene  en følelse av gammelt herskapshus.

De gamle dørvriderne fikk bli en del av den nye stilen og passer godt sammen med det sorte treverket både rundt og på dørene.

Også kjøkkenet er det Rafael som har laget med eiketre levert av RingAlm. – Vi er veldig glade i gode matopplevelser, forteller Even som gjerne disker opp med ekstra god mat for gjester på hyttekjøkkenet. –Slagbenken, med peisen som varmer ved siden av, er der både familien og venner som regel samles, akkurat slik som det var før det ble pusset opp også.

–Dette er favorittplassen, sier Lotte. –Det er her det skjer enten man sitter og jobber ved kjøkkenbordet, spiser middag eller koser seg med ost og vin etter en skitur.

Hyggelig og intimt

Selv om det er en stor hytte føles den både intim og hyggelig med sine mange små rom. De vurderte å lage en åpen løsning mellom stue og kjøkken, men da de ikke fikk byggetillatelse til å bygge ut beholdt de den gamle planløsningen. Det er Lotte godt fornøyd med. –Selv om alle nå har fått hvert sitt rom kan det allikevel bli trangt om alle er her samtidig, men det er det som gjør det hyggelig og intimt.

Ny kledning

Nå som hytta er ferdig innvendig er planene for å legge ny kledning og lage ny terrassen ute allerede godt i gang. Kledningene fra RingAlm er allerede kjøpt inn og beslag i kobber er lagt. –Vi slutter vel aldri med oppussingsprosjekter, innrømmer Even og ler godt, men det er det vi trives med og på den måten vi kan få det slik vi ønsker.

Vi søker produksjonsmedarbeider til RingAlm (Næroset)

RingAlm AS er en industrivirksomhet med hovedfokus på produksjon og salg av de fleste typer trelast og innvendig panel. RingAlm AS eies av Ringsaker, Nes og Veldre allmenninger. Selskapet har i overkant av 90 ansatte, og omsetter for ca. 300 millioner NOK. Vi er en bedrift som satser på lean-thinking i alle ledd.

Nå søker vi en ny produksjonsmedarbeider som skal jobbe med overflatebehandling ved får avdeling på Ringsaker (Næroset)

RingAlm søker en medarbeider som liker utfordringer, som er positiv og løsningsorientert og som vil bil en del av vårt team i overflatebehandlingsavdelingen. Avdelingen har to nye linjer for overflatebehandling av både panel og kledning. Vi holder til i nye lokaler på vårt industriområde i Næroset. Totalt har avdelingen 8 ansatte.

Arbeidsoppgaver:
– Delta i den daglige produksjonen.
– Utføre internkontroll i produksjonen.
– Truckkjøring og tilrettelegging.
– Klargjøring av beis og maling for produksjon.
– Være med å planlegge arbeidsoppgaver og tilrettelegge produksjonen.

Ønskede kvalifikasjoner:
– Teknisk innsikt.
– Erfaring fra trelastbransjen.
– Erfaring fra industriell overflatebehandling.
– Nøyaktig, systematisk, selvstendig og ansvarsfull.
– Positiv, initiativrik og villig til å ta i et tak.
– Truckførerbevis.

Vi kan tilby:
– Utfordrende arbeidsoppgaver.
– Arbeidstid 7.00-15.30 (noen avvik kan forekomme i perioder).
– Godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer.
– Lønnsvilkår iht. gjeldende tariff. 

Spørsmål vedrørende stillingen rettes til
Plassjef Jan Erik Hagen (47 67 98 68)
eller avdelingsleder Trond Dyresen (99 74 43 44).
Søknad sendes til jan.erik.hagen@ringalm.no.

Søknadsfrist: 20.03.2019

Vi søker Truckfører til RingAlm (Romerike)

RingAlm AS er en industrivirksomhet med hovedfokus på produksjon og salg av de fleste typer trelast og innvendig panel. RingAlm AS eies av Ringsaker, Nes og Veldre allmenninger. Selskapet har i overkant av 65 ansatte, og omsetter for ca.175 millioner NOK. Vi er en bedrift som satser på lean-thinking i alle ledd.

På Hauerseter på Romerike har vi produksjonslokaler der vi nå søker en truckfører til å ta del i vårt hyggelige miljø.

Arbeidsoppgaver:
– Truckjøring
– for rett person er det muligheter for utvidet ansvar

Vi ønsker deg:
– som er pliktoppfyllende og nøyaktig
– som kan stå på litt ekstra i hektiske perioder
– som vil holde lager og uteområder ryddig
– som har truckfører-bevis på opptil 12 tonn

Vi tilbyr:
– å jobbe i en attraktiv bedrift med fokus på norske kvalitetsprodukter av tre
– et godt arbeidsmiljø på RingAlm sin avdeling på Hauerseter (Romerike)
– noe skiftarbeid og overtid kan forekomme
– en stilling for deg som står på springbrettet av din karriere og ønsker å lære mer
– eller for deg som har lang fartstid som truckfører og ønsker en stabil og hyggelig arbeidsplass
– nødvendig opplæring vil bli gitt

På bildet over ser du Arne på 79 år som fortsatt jobber hos oss, fordi han trives så godt!
Vi håper at du også vil ble en del av vårt hyggelig team.

Er det deg vi leter etter? 
Send oss din søknad med CV til:
Monica Vestli, driftsleder for RingAlm Romerike
e-post til: monica@ringalm.no
Tlf: 994 53 823

Søknadsfrist: Snarest
Aktuelle kandidater vil bli kontaktet, og vi holder intervjuer fortløpende.
Vi ser frem til å motta din søknad!

God jul!

Vi i RingAlm ønsker alle våre samarbeidspartnere, leverandører og ikke minst kunder en riktig god jul!

Vi tar oss en velfortjent juleferie og er tilbake igjen 1.januar.

Våre avdelingers ferietider: 
Salg:
Stengt f.o.m 22.desember – t.o.m 1. Januar
Flis Brumund: Stengt f.o.m 19. desember – t.o.m 01. Januar
Flis Buvika: Stengt f.o.m 21. desember – t.o.m 01. Januar
Flis Romerike: Stengt f.o.m 21. desember – t.o.m 01. Januar

Vi takker for et flott år og gleder oss til å ta fatt på det nye!

Mvh RingAlm